Italiensk pizza

Det er ikke stort som slår en skikkelig italiensk pizza.. 😀

For meg har leten etter den perfekte oppskriften pågått i snart 15år.
Etter mye leting og prøving har jeg funnet en oppskrift jeg er veldig fornøyd med, med de riktige råvarene smaker den virkelig autentisk 🙂1521255_10153726361875377_147523212_n

Her kommer oppskriften:

Pizzabunn:
1kg tipo 00 mel (selges på Meny ol.) Vanlig norsk hvetemel kan brukes, men deigen blir langt smidigere og (etter min oppfatning) mer velsmakende med skikkelig mel

700g vann ca 32grader (mål med termometer, viktig at det ikke er for varmt)
20g salt
1/4 tsk gjær (helst pizzagjær)

Gjæren blandes ut i ca 3ss av vannet på 32grader
Autolyse, mel og vann blandes og hviler i 20 – 30min før man tilsetter gjærblandingen og saltet.
Deigen eltes så i 5 – 10min Maskin/manuelt.
Deretter 12t gjæring på et varmt sted (over natten)
Del så deigen opp i ca 4 like deler, og form forsiktig til runde boller (pass på så du ikke presser ut luften av deigen.)
Sett deigbollene i kjøleskapet og la de hvile der i minimum 5t, helst 7t eller mer (jeg baker ofte ut deigen på morgenkvisten og lar den kjøle til 18 – 19tiden.)
Bruk pizzastein eller pizzastål for best resultat, deigen har en tendens til å bli bløt i midten om man steker den uten stein.
Stekes på full guffe, 250grader eller mer om mulig. Steketid  3 – 5min med stein, noe mer uten.

Pizzasaus:
1 liten boks polpa tomater
1 1/2 SS god olivenolje (extra virgin)
½  – 1fedd Hvitløk
1/2tsk salt
1/4 tsk oregano
1 liten tørket Chili  (kan strykes)

Kjør alt med en stavmixer til en smooth konsistens. Ta på ca to SS til en porsjonspizza.

Deretter velges den topping man selv ønsker, jeg har noen favoritter jeg kan anbefale:

Bøffelmozarella
Parma/Serrano skinke
Ruccola

Bøffelmozarella
Marinert biff (marineres 2t med hvitløk, chili, salt og pepper)
Tomatskiver
Finhakket sjalottenløk
Basilikum

Bøffelmozarella
Pesto
Kokt skinke
Vårløk

Det er kun fantasien som begrenser fyllet på pizzaen, vær kreativ og prøv dere frem 🙂
1474464_10153597419935377_1464783905_n

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bøffelmozarella, Italiensk, Italiensk Pizza, Parmaskinke, Pizza, pizzasaus, Serrano, Tynn bunn, Vårløk og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s