Kyllinglår (sous-vide) med spicy pepperrotsmør og knallgod saus!

Lørdag laget jeg kyllinglår fra Holte gård til middag.
Kyllingen fra Holte smaker alltid litt ekstra synes jeg, og om man handler på gårdsbutikken deres er ikke prisene avskrekkende heller 🙂
Jeg laget en smørblanding med pepperrot, chili, hvitløk og timian som jeg hadde under skinnet på lårene.
Smøret gir kyllingen en veldig god smak også blir det en veldig god kraft som man kan bruke til en saus 🙂

 

Slik lager du det:

2 porsjoner

Kylling:
2 store økologiske kyllinglår
2 fedd hvitløk
3 SS godt smør (romtemperert)
3 tsk reven pepperrot
1/2 tsk timian (1 tsk om du bruker fersk)
1 liten Thai chili, finhakket
Salt og pepper

Ha kyllinglårene på et skjærebrett, tørk av de med litt tørkerull og gni inn med salt og pepper.
Ha så smør, hvitløk, pepperrot, chili og timian i en liten bolle og bland det godt sammen.
Med fingrene, lag en liten lomme mellom kjøttet og skinnet på kyllinglårene (vær forsiktig så det ikke sprekker)
Ha så i ca 1 SS med smørblandingen i hver lomme, maser låret så smøret fordeler seg jevnt.
Ha så i resten av smøret i en vakumpose og ha deretter i lårene, forsegle posen og legg den i sous-vide badet på 65grader i 24t
(Kyllingen kan også stekes i ovn på ca 200 grader i ca 1t om man ikke har sous-vide maskin, men man vil da ikke få kraften til sausen)
Når kyllingen er ferdig i vannbadet, ta ut posen og hell kraften i et målebeger eller annet (Kraften skal brukes til sausen)
Varm så opp grillen til max temp, og stek lårene i ca 2min på hver side (husk å pensle grillristen først, så skinnet ikke brenner fast)

Saus:
1 Sjalottenløk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1/2 Thai chili finhakket
1/2 SS smør
1/2 SS mel
2 – 3dl fløte (litt avhengig av hvor mye kraft man har etter kyllinglår)
Kraften fra kyllinglårene
1 tsk pepperrot
saften av 1/2 lime
salt og pepper.

Smelt smøret i en kjele, ha så i sjalottenløk, hvitløk og chili og stek i ca 3min.
Dryss deretter over melet og rør om, ha deretter i kraften under omrøring.
Ha så i halvparten av fløten under omrøring, gi sausen ett oppkok før du har i mer.
Etter at den har kokt opp, spe på med mer fløte til ønsket konsistens på sausen.
Når ønsket konsistens er oppnådd kok opp sausen og ha så i pepperrot og limesaft.
Smak til med salt og pepper og server.

Serveres med ris og ovnsstekte tomater, eller annet godt tilbehør 🙂

20140405_203355_Android

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i grill, Kjøtt, kylling, kyllingsaus, saus, sous-vide, Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s