Langgrillet lammelår med smørstekte poteter og knutekål

I går var første dagen på hytta i Kragerø denne påsken, da passet det perfekt og finne frem smokeren (klikk her om du lurer på hva en smoker er)
Og som påsken tilhører ble sto det lammelår på menyen.
Det finnes vel like mange oppskrifter på lammelår som det finnes dager i året, her kommer en av mine versjoner

20140416_213044_Android (2)

Kjøtt:
1 Lammelår (må kanskje sages til så det passer på grillen)
1 potte fersk rosmarin
10 fedd hvitløk
4 tsk salt
4 tsk grovmalt pepper
1,5 dl oliven olje

Dagen før du skal tilberede låret, ta det ut og gni inn med halvparten av saltet og pepperet, la det godgjøre seg i  kjøleskapet over natten.
Fyr opp grillen, la den bli god og varm, ca 90 – 120grader burde smokeren ligge på.
Ha hvitløk, rosmarin og resten av salt og pepper i en blender sammen med oljen, blend til du får en tyntflytende rosmarinblanding.
Ha kjøttet på grillen, snu ca hver 2 time og pensle samtidig med rosmarinblandingen hver gang du snur. (om du har en kjøttsprøyte kan man injisere noe av rosmarinblandingen inn i kjøttet før steking)
Etter 8 – 12t er kjøttet ferdig.
Om du ikke har en smoker så kan du bruke en vanlig grill, man må da grille kjøttet indirekte med en lav temperatur i grillkammeret 90 – 120 grader maks. Samtidig burde man sette en skål med vann over varmekilden slik at det blir masse damp i grillen.

Smørstekte poteter:
20 små poteter
1 neve bladpersille grovhakket
1 fedd hvitløk grovhakket
1 ss Smør
1 tsk Provence krydder
salt og pepper

Ha potetene i en kjele med skallet på, kok opp og kok i ca 5 min.
Hell av kokevannet og del potetene i to, ha smøret i en varm panne og ha så i potetene.
Stekes  i ca 10min og snus etter 2  -3minutter.
Mot slutten av steketiden ha i provence krydder, bladpersille og hvitløk.
Smakes til med salt og pepper.

Knutekål:
2 knutekål grovrevet uten skall
God oliven olje
salt og pepper

Bland sammen kål, olje og litt salt og pepper i en bolle.
Serveres som råkost.

Tomater:
1 pakke dulcita tomater eller andre søte cherrytomater
1/2 tsk oregano
salt og pepper
2 SS revet parmesan

Ha tomater i en smurt ildfast form.
Ha over oregano, salt og pepper og dryss over med parmesan.
Stekes i ovn på 225 grader i 10min.

Serveres med Tzatziki, oppskrift finner du her

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i grill, grillet, Grillmat, Kjøtt, Lam, langsteking, langstekt, rosmarin og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s