Grillspyd med Chimicurrisaus, Pak-Choi og båtpoteter

Grillsesongen er i full gang, det merkes her i huset! Vi kommer vel til å grille stort sett alle dager i påsken.. 😉

I går laget jeg grillspyd, bare digger den kombinasjonen av kjøtt og grønnsaker med en deilig grillsmak!

20140418_211731_Android

4 Porsjoner
Grillspyd:
500g entrecote (eller annen biff) i terninger på  2x2cm
4 Ostepølser (eller andre pølser etter smak) i biter på ca 2cm
3 SS Altmuligrub (oppskrift finner du her)
1/2 Squash i skiver
1 løk i båter
1 Paprika skåret i biter på ca 2×2 cm
Salt og Pepper
8 stk små grillspyd

Grillspydene må ligge i vann i ca 30min før de brukes, dette for at de ikke skal brenne opp på grillen.
Samtidig som du legger grillspydene i vann, bland sammen entrecote og altmuligrub og la dette hvile i kjøleskapet i ca 30min.
Deretter trer du entrecote, pølser, squash, løk og paprika på spydene lagvis, annenhver med kjøtt.
Ha så over salt og pepper og grill på middels høy varme i ca 4min på hver side.
(Kan være lurt å pensle grillflaten med olje før du fyrer opp, så ikke grillspydene setter seg fast)

20140418_211151_Android

Chimicurri:
2 never bladpersille
2 never koriander
1 fedd hvitløk presset
1/2 stor sjalottenløk finhakket
1/2 – 1dl olje (konsistensen skal være halvflytende, ikke som pesto)
saften av 1/2 Lime
1/2 chili finhakket (kan sløyfes)

Ha bladpersille, koriander og presset hvitløk i en bolle.
Ha over 1/2 dl olje og kjør så stavmikseren raskt i bollen (ingredensene skal kun bli grovhakket)
Ha så i løken, chili og limesaften, rør om og tilsett eventuelt litt mer olje om konsistensen er for tjukk.
Smakes til med salt og pepper.

Pak-Choi:
8stk buketter med pak-choi (færre om de er veldig store)
1 SS Smør
1/2 dl kokende vann
Salt og Pepper

Damp pak-choi på en damprist (har du ikke damprist kan den kokes, men blir da litt mer vassen)
Samtidig blander du inn smøret i det kokende vannet, rør om til alt er blandet.
Ha så av vannet i dampkjelen og ha smørblandingen over pak-choien.
Ha over litt salt og pepper og server.

Båtpoteter:
6stk store nypoteter i båter
1 SS altmuligrub
ca 2 SS Olje

Ha potetbåtene i en kjele, kok opp og la de koke i 5min.
Hell så av kokevannet og ha over olje og rubben.
Bland godt sammen og ha i en ildfast form.
Stekes i ca 30min på 225 grader, rør om halvveis i steketiden.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Biff, grill, grillet, Grillmat, Kjøtt, Krydder, Krydderblanding og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s